Eparticipa es un servicio de:

Transformem el barris

Registra't i participa

Benvingut/da a la plataforma de pressupostos participatius de Paterna.

Benvingut/da a la plataforma de pressupostos participatius de Paterna. Construïm una ciutat més oberta, transparent i col·laborativa. Entra, informa’t i decideix.

Registra't i fes la teua proposta.

Recollida de propostes : Del 20 d’octubre al 8 de novembre

Per a fer propostes al pressupost participatiu municipal cal tindre en compte la informació següent:

Hem repartit el 1.000.000 d'euros entre els 9 barris de Paterna atenent a diversos criteris.

Consulta l'assignació pressupostària que li correspon al teu barri per a orientar-te econòmicament alhora de fer propostes. 

Les propostes han de ser per a inversions financerament sostenibles, això vol dir que han d’estar destinades a ús públic, a millorar els serveis de la comunitat local, i han de tindre una vida útil de més de 5 anys, com per exemple totes aquelles accions que tinguen a veure amb la cura del medi ambient i l’eficiència energètica, l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, la millora de parcs públics i jardins, la rehabilitació o recuperació de zones o edificis que estiguen destinats a ús de la comunitat local. Repavimentació, ampliació i condicionament d’edificis municipals d’ús públic com poliesportius, piscines, centres cívics... Millora de la mobilitat i la seguretat vial; per exemple: reparació de viaris, carril bici, circuits esportius, faroles... Construcció, reparació i remodelació de parcs. Rehabilitació de patrimoni.

Consulteu  la llista de projectes que l’ajuntament té en procés o finalitzats per a no repetir les propostes.

La Regidoria de Participació Ciutadana, amb el Consell Territorial de Participació ha elaborat unes normes que inclouen alguns criteris a l'hora de prioritzar les propostes:

  • Perspectiva global de barri.
  • Equilibri territorial y sectorial, per repartir les millores de forma equilibrada i que es beneficie tota la població (joves, dones, majors, etc.)
  • Nombre de població afectada.
  • Impacte positiu sobre grups desfavorits.
  • Impacte de gènere.
  • Necessitat de l’actuació en termes socials i ambientals.